Журналист от OFFNews с награда за млад учен

OFFNews 18 май 2021 в 15:23 1675 0

Журналистът от OFFNews инж. Ивайла Сопотенска взе третото място на състезанието за популярна наука Лаборатория за слава - FameLab All Stars на Софийския фестивал на науката 2021. 

Ивайла е хранителен технолог и докторант в Университета по хранителни технологии - Пловдив и наш колега редактор в НаукаOFFNews и OFFNews. Тя посвети наградата си на всички останали феймлабъри, които не са стъпвали на стълбичката, или така нареченият между тях "кръг FailLab"

Второто място зае Пламен Иванов, докторант в Университета в Оксфорд, който преведе през историята на науката и доказа, че понякога упорството и съмнението са най-добрият съветник на ученият.

Големият победител на вечерта беше Божидар Стефанов, познат на публиката като д-р Бо, доктор от Университета в Упсала, Швеция, главен асистент в Техническия университет - София. С много енергия и светеща кофа той представи своята работа по разработването на самопочистващи се прозорци.

Специалната награда на Аурубис получиха по изключение двама от финалистите - Александър Атемин за вълнуващия му разказ за гените, хромозомите и промените в света на биологията, и Ивайла Сопотенска, която обвърза авокадото, разваления кашкавал и ваксините в една история за консервирането на храните.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!