Quantcast

Животновъди планират блокада на "Капитан Андреево"

OFFNews Последна промяна на 08 ноември 2013 в 07:43 1885 2

Жандармерията спря животновъдите по пътя им за София
Жандармерията спря животновъдите по пътя им за София

 

В знак на протест срещу политиката на правителството в сектора, животновъдите планират едночасова блокада на българо-турската граница при пропускателен пункт "Капитан Андреево". Блокадата ще започне в 11.00 часа, съобщава БНР, като се позовава на един от участниците в блокадата 0 Петко Налбантов.

"Ние не искаме нито оставката, нито на министър-председателя. Искаме да разберем само къде се намираме в бюджета за 2014-а година и да ни бъдат доизплатени тези средства, които ни бяха обещани и които ни ги отрязаха в последния момент и отидоха на някой друг. Това, което го правим, е крайна мярка. Не виждам от това по-крайна мярка какво трябва да направим, за да бъдем чути. Едва ли ще ни дадат разрешение да блокираме границата, защото ние не сме гръцки фермери, както те бяха блокирали 20 дни и никой не ги закачи и цялата гръцка държава беше за тях. При нас е обратното. Виждате какво се случва – 300 полицаи, жандармерия, охрана, като че ли сме престъпници", коментира той. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.11 2013 в 11:29

Целият политически живот в БГ е една гигантска лъжа ! Нито БСП е лява партия, а точно обратното - конспиративен картел на олигархическия капитал ! Нито ДПС е движение за права и свободи, а точно обратното - мафиотска структура на обръчи от фирми за погазване на правата на гражданите и свободата на пазарните отношения ! Нито АТАКА е националистическа партия, а точно обратното - оръдие за потъпкване на националния интерес в полза на чужди рубладжийско-имперски интереси ! Тая уродлива тройна коалиция, докопала се до властта с измама, спря изпълнението на най-важните БГ инфраструктурни проекти, занемари финансирането на здравеопазване, животновъдство и другите жизнено важни отрасли, вкара държавата в анархия, даде карт бланш на заробването ни от руската енергийна мафия и бърза да се нагуши с парите от заеми, които увеличават външния ни дълг и които нашите деца трябва да погасяват десетилетия напред ! ОСТАВКА !

08.11 2013 в 10:22

"Виждате какво се случва – 300 полицаи, жандармерия, охрана, като че ли сме престъпници”, коментира той.

Но иначе не виждаме нужда от оставка на правителството - супер си е.