Жителите на с. Баня не искат да се отделят от Несебър

OFFNews 04 март 2021 в 08:52 1929 0

Жители на Обзор и съседните села ще протестират в село Баня против отделянето им от община Несебър, съобщи БНР. В края на миналата седмица на местен референдум жителите на Обзор и още 6 селища гласуваха за обособяването на нова самостоятелна община.

На референдума в неделя 64 срещу 30 души от Баня са гласували против отделянето от Несебър. Според местните хора административната промяна няма да реши проблемите с канализацията и обезлюдяването на селото.

„Протестът е насрочен заради това, че Баня гласува на референдума „против“ и ние искаме нашият вот да бъде зачетен. Не искаме да се отделим от община Несебър“, каза Ангелина Досева от организаторите на протеста.

„Според мен зад цялата тази идея – Обзор да стане независима община, се крият интересите на хора, които седят като кукловоди отзад и манипулират общественото мнение. Това са хората, които имат интерес Обзор да се развива като строителство, като туристическа дестинация, да стане вторият Слънчев бряг“, добави тя.

Досева уточни, че през цялата кампания не е била потърсена и отразена тяхната гледна точка. "Затова държим най-накрая да бъдем чути", допълни тя.

Протестът ще се проведе на площада пред кметството в селото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови