Жители на Горубляне ще блокират Цариградско, не нарушавали права, защото има и друг маршрут

OFFNews Последна промяна на 17 март 2019 в 09:42 2733 1

Снимка Архив

Жители на Горубляне отново ще блокират Цариградско шосе днес, протестът им е обявен от 16 до 19 часа на кръстовището с ул. „Павел Красов" и с „Димитър Пешев", съобщиха от Инициативния комитет на недоволните. 

Когато ни попитат „не нарушавате ли правата на другите граждани?", ще отговорим „ние техните права не нарушаваме, защото те могат да стигнат до домовете си по друг маршрут, докато тези граждани нарушават нашите права, защото ползват безвъзмездно нашите земи". Напомняме, че по данни на НСИ 41,6 % от софиянци не плащат данък и такса смет за земята, върху,която е построен блокът им, имат обаче претенции някой друг да поддържа междублоковите им пространства с общите пари на цяла София, обясняват организаторите. 

Те искат промяна на законодателството, което според тях в момента позволява "национализация на имотите ни чрез устройствени планове (ОУП и ПУП). Наричат тази национализация "принудително отчуждаване за зелени площи". И понеже Столична община няма пари да реализира тези мероприятия, чрез пренаписване на законите, те си "запазват" нашите имоти за бъдещи периоди. Това продължава вече 25 години. А докато имотите ни стоят "запазени" ние плащаме за тях данъци и такса смет, обясняват още протестиращите. 

Ще излезем на "Цариградско шосе" и нета всички разберат какво е да си запазваш чужда собственост, заканват се от ИК. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4245

1

rrr11

17.03 2019 в 10:39

До там води прекалената свободия. Сульо и пульо решава като му е кеф, да си затваря кръстовища. Затопли се времето и ония дебелия горублянчанин пак ще ги изкара да протестират.
Предлагам да им върнат земята, но както си е бил статута на земеделски земи и пасища, и да не могат да строят. Да видим дали този дебелия ще ходи да сади домати или ще пасе козички.