Жители на Горубляне готвят блокада на Цариградско

Протестиращите с план да вървят пеша по булеварда до пл. "Независимост"

OFFNews 18 октомври 2020 в 11:58 4293 1

Жители на кв. Горубляне ще протестират днес от 16 часа на кръстовището на "Цариградско шосе" и ул. "Павел Красов". 

Те се готвят да блокират движението в района, а ако исканията им не бъдат чути - да спират преминаването на автомобили по Цариградско всяка неделя. 

Част от исканията са да се изгради велоалея и тротоар по протежението на булевард "Самоковско шосе" до Южната дъга на Околовръстното, както и изграждане на детска площадка, обясни един от организаторите на протеста Янита Тарабанова по БНР. Тя разкри, че протестът се готви да блокира "Цариградско шосе". 

"Ако няма блокада, всъщност няма да ни обърнат внимание, ще затваряме всяка неделя "Цариградско шосе", докато не видим стартирането ня строителството на пенсионерския клуб, на велоалеи и тротоар по "Самоковско шосе". Настояваме и за издаване заповед за ПУП на воден парк "Искър".

Булевард "Цариградско шосе" ще остане блокиран поне за час, добави Тарабанова. Протестът днес е обявен до 20:00 часа.

За предстоящото спиране на движението бе съобщено и на антиправителствения протест вчера, информира Дневник. Един от активистите на инициативния комитет "Горубляне" Иван Димитров допусна, че протестиращите ще тръгнат пеша по булеварда, за да се включат по-късно в протеста на пл. "Независимост".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3943

1

OtSofia

18.10 2020 в 13:46

Браво на горубленци. Така се протестира-конкретно. Това е и пътят към така желаните народни референдуми за по-честно и по-експертно изграждане на държавата. Единственото смущаващо и будещо съмнения за някаква задкулисна интрига е, че организаторите ни заплашват да се включат във вече умрелия и загубил всякакво доверие протест на пл. "Независимост". А, защо този протест е безнадеждно умрял? Заедно с доверието към него и неговите промотъри? Ами - отровата в крайна сметка го уби. Участието на компрометирана комунистка в него и представена чрез лъжа на уличната аудитория затвори капака на собствения им съндък. Горубленци, бягайте от подобни връзки с престъпността.