Жена, продала колата си преди години, още получава актове от КАТ

Росица Трендафилова няма и шофьорска книжка

OFFNews Последна промяна на 29 ноември 2019 в 08:54 2746 0

Жена, продала семейният автомобил преди години, продължава да получава глоби от КАТ за нарушения на пътя. Росица Трендафилова от Гоце Делчев няма и шофьорска книжка. 

Тя няма автомобил от 2015 г., когато го е продала на мъж от съседно село. 

Когато семейство Трендафилови продават семейния си автомобил, спазват всички необходими процедури, а договорът за покупко-продажбата е направен пред нотариус. И с това смятат сделката за окончателно приключена, а автомобилът за окончателно продаден, разказа Нова тв. 

„През юни 2017 г. получавам писмо с един електронен фиш с глоба 100 лева, в което казват, че аз съм карала с превишена скорост на пътя Симитли – Градево - 100 км/ч”, обясни Трендафилова. Тя остава шокирана, защото автомобилът им е продаден отдавна, а самата тя никога не е имала шофьорска книжка. И няма как да е била зад волана по трасето Симитли - Градево. Но глобите не спират. Преди дни, Росица отново получава, от което разбира, че през 2018 г. е засечена от полицаи да навлиза с личния си автомобил в забранена улица в Благоевград.

От полицията в Благоевград обясниха, че тя получава актове за бившия си автомобил или заради пропуск в системата за издаване на фишове, или заради грешка на самия полицай, който е наложил глобите. Точната причина се проверява от органите на реда в Благоевград. Има и още един вариант- новият собственик да не е отишъл след сделката в КАТ, за да регистрира колата на свое име. Въпросът е защо след подаден веднъж сигнал към полицията, не е принуден да го направи, а продължава да кара без автомобилът да е регистриран на негово име. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови