Жегата продължава, облаци ще скриват слънцето след обяд

Столична община раздава вода, Гражданска защита зове да се внимава с паленето на огън

OFFNews 08 август 2018 в 06:53 1807 0

Жега и днес, прогнозират синоптиците. След обяд обаче облаци ще скриват слънцето от време навреме, а на отделни места ще падне и разхлаждащ кратък дъжд.  

Максималните температури ще са между 30 и 35 градуса. 

Времето ще е идеално за плаж, краткотрайни превалявания са възможни по южното черноморие. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 29-31 градуса, а сред вълните от 2- 3 бала термометрите ще се качат до 28 градуса. 

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22, на 2000 метра – около 15 градуса, според прогнозата на НИМХ. 

Времето ще се задържи без промяна до края на седмицата, температурите леко ще се понижат. 

Столична община организира раздаване на минерална вода на няколко пункта в столицата - от 13:30 ч. пред храм "Св. Неделя" и на Орлов мост – при езерото "Ариана".

Вчера 62-ма души, сред които и деца, са колабирали в София заради високите температури, съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ.

От Гражданска защита пък призовават хората да бъдат изключително внимателни при боравенето с огън на открито, тъй като високите температури и сухото време са предпоставка за пожари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови