Жега в понеделник: Температурите ще достигнат 35°

OFFNews 06 август 2018 в 07:16 2280 0

Жега в понеделник: Температурите ще достигнат 35°

Между 30° и 35° по Целзий ще достигнат температурите днес. Времето ще бъде слънчево, в следобедните часове с временни увеличения на облачността, но ще бъде горещо.

Максималната температура в София ще бъде около 30°.  

Над Черноморието също ще бъде слънчево. Ще духа бриз. Максималните температури ще са 29°-31°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността, но валеж е малко вероятен. Ще духа слаб вятър, предимно от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра – около 16°.

Горещото и сухо време в Европа продължава. В Португалия рекордните температури доведоха със себе си огромни горски пожари. Във Франция четири ядрени реактора спряха да работят, за да не прегреят. Холандия затвори пътни отсечки, тъй като асфалтът им започна да се топи. Във Виена обуха специални обувки на полицейските кучета, докато в Швеция дъжд донесе облекчителните 20-25 градуса, след като в ледник започна да се топи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!