Жълт код заради бури, градушки и жеги в почти цялата страна

OFFNews 11 август 2016 в 06:15 4950 0

Снимка http://kingofwallpapers.com/

Жълт код за потенциално опасно време е обявен в почти цялата страна за днес, 11 август.

Предупредителен код няма само в една от 28-те области на страната - Смолян.

Гръмотевични бури и градушки се очакват в областите: София град, София област, Перник, Кюстендил, Враца, Монтана и Видин.

В останалите области кодът е заради потенциално опасно горещо време. Очаква се средната температура на сянка да достигне 37 градуса във всички области, с изключение на Добрич, Варна и Бургас. В последните три области средната максимална температура ще достигне 33 градуса. Там ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Температурата на морската вода ще е 27-28°, а вълнението на морето - 1-2 бала.

Времето ще е слънчево, в Централна и Източна България ще духа до умерен юг-югоизточен вятър, а в Северозападна България още преди обяд вятърът ще се ориентира от северозапад и температурите ще започнат да се понижават. В западните райони се очакват гръмотевични бури с градушки.

През нощта срещу петък студеният атмосферен фронт ще преминава през страната. Очакват се краткотрайни, в отделни райони и интензивни валежи, силни гръмотевични бури и градушки. Температурите ще се понижават.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!