Жълт код за валежи в 12 области, максималните температури ще са между 17° и 26°

OFFNews 22 август 2015 в 08:36 4492 0

Жълт код за обилни валежи е обявен за 12 области на България е обявен за днес. Предупреждението е за Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, София – град, София – област, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Благоевград, Кюстендил и Перник.

В тези области се очакват значителни валежи – между 20 и 40 литра на кв. м.

Днес времето над страната ще се задържи предимно облачно. Ще има валежи от дъжд, по-значителни в западната половина от страната, а над източните райони ще има временни разкъсвания и намаления на облачността. Ще духа слаб, в Източна България временно умерен североизточен вятър.

Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 17° в Северозападна България до около 26° в източните райони. в София - 17-18°, съобщават от НИМХ пред "Фокус" .

Над Черноморието облачността ще се разкъса и временно намалее, но на места преди обяд не е изключено да превали. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури 24-26°, малко по-ниски от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще бъде облачно с валежи. В отделни райони и ще прегърми. Ще духа умерен до силен изток-югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 14°, на 2000 метра – около 10°.

Атмосферното налягане ще се задържи почти без промяна, малко по-високо от средното за месеца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови