Жълт код за цялата страна, сняг и вятър днес

OFFNews 23 февруари 2019 в 08:14 2579 1

Жълт код за валежи от сняг и вятър е в сила за цялата страната, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Времето преди обяд ще е облачно, в по-голямата част от страната с валежи от сняг, по-значителни в планинските райони. След обяд от север валежите ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно в Рило-Родопската област.

Ще духа умерен, в източната половина от страната - силен североизточен вятър и на много места в планинските райони ще има виелици и ще се образуват навявания.

Ще бъде студено, в по-голямата част от страната с отрицателни дневни температури - между минус 5 и 0°, но заради вятъра усещането ще е за по-студено време.

Очаква се образуване на неравномерна снежна покривка, която ще бъде около 5 – 10 сантиметра, а по планинските проходи и повече. В Бургаска област има оранжев код за силен вятър над морето. Там ще духа силен северен вятър със скорост 15 – 20 м/сек (7 – 8 бала по Босфор), пориви 20-24 м/сек (9 бала по Босфор), а увеличението на вълнението ще бъде до 4 – 5 бала. По останалото Черноморие ще духа силен северен вятър със скорост от 15-20 м/сек. (7-8 бала по Босфор), пориви 20-24 м/сек (9 бала по Босфор), а увеличението на вълнението ще бъде до 3-4 бала.

Атмосферното налягане бързо ще се повишава и ще бъде значително по-високо от средното за месеца.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7900

1

John Springfield

23.02 2019 в 10:28

"Скала по Босфор" може да има само в празната глава на некадърника, писал статията. Абе, ОффНюз, не се излагайте, бе... Скалата е на Боуфърт - Beaufort wind force scale. Четене, четене трябва, а не турски сериали...