Жълт код за силен дъжд в 13 области

OFFNews 09 юни 2019 в 06:04 3506 0

Снимка Александра Маркарян/OFFNews

Жълт код за интензивни валежи и гръмотевици е обявен в 13 области на страната - Ловеч, Пазарджик, Пловдив, Габрово, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Ямбол, Сливен, Велико Търново, Търговище, Разград, Шумен. 

Преди обяд над Западна България ще преобладава слънчево време. През деня отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места валежите ще са интензивни, в централните райони - със значителни количества, сочи прогнозата на Национални институт по метеорология и хидрология.

Ще духа слаб до умерен вятър: в западната половина от северозапад, а в източната от север-североизток, като след обяд в цялата страна ще се ориентира от север. Максималните температури ще са между 26° и 31°.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен вятър от север-североизток.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра 12°.

Над Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно по северното крайбрежие ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър.

Максималните температури ще са между 25° и 27°. Температурата на морската вода е 20°-23°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови