Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Жълт код за обилни валежи е обявен за 9 области в страната

Offnews 05 септември 2014 в 07:32 2505 0

Жълт код за обилни валежи е обявен за 9 области в страната.

Днес и през нощта срещу събота ще има валежи, на моменти интензивни. Очакват се количествата да са 15-20 л/кв.м, локално до 40-50 л/кв.м. Жълтият код важи за областите Видин, Монтана, Враца, София, Ловеч, Габрово, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора.

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) предупреди, че на места в страната са възможни внезапни наводнения днес заради продължаващите валежи.

По-значителни превалявания се очакват в Северозападна България, включително по поречието на Скът, а така също в Предбалкана и в Родопската област. Ще се повишат водните количества по цялото протежение на река Искър.

Заради валежите бедствено положение беше обявено в град Берковица. Жертви няма, но има бедстващи хора. За справяне със ситуацията е създаден кризисен щаб и е въведен в действие областния план за защита при бедствия.

Вчера в Сливен проливният дъжд е наводнил приземни етажи и мазета в града.

След проливен дъжд река Тополница излезе от коритото си през нощта срещу четвъртък, като заля над 600 декара земеделски земи, основно в землището на панагюрското село Поибрене. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews