Quantcast

Земетресение с магнитуд 3 край връх Мусала

Александра Маркарян Последна промяна на 05 февруари 2014 в 07:46 1740 1

Земетресение с магнитуд 3 по скалата на Рихтер регистрираха БАН и Европейският средиземноморски сеизмологичен център на територията на България рано тази сутрин.

Епицентърът на труса е в Рила, близо до връх Мусала, на 15 км южно от Самоков и 58 км южно от София. Точните му координати са 42.2° с.ш.; 23.55°и.д.

Земетресението е регистрирано в 5:54 ч. 

Дълбочината му е 15.6 км.

Минути преди този трус, в 5:46 ч., е имало по-слабо земетресение в района, с магнитуд 2 по Рихтер, показва автоматизираната система на Геофизичния институт на БАН.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.02 2014 в 02:18

не знам какво се тресе, но знам че до Първо РПУ София, две различни шахти излиза ебати парата и около тях всичко е покрито с тънък слой прах. След това се появиха подобни шахти с излизащ пушек/дим и в района около спирката на Плиска 72 рейс. После се появи по централните улици около СУ.
Това в период от около 1 месец. Когато намокрих шахтата с вода, водата се изпари почти мигновено. Не знам какво става под София, но дори и да има спукана тръба от топлофикация, до сега да бяха зацепели, че имат изтичане. Пробвах да сложа на една от шахтите до нас един кашон и след малко почна да подскача все едно си сложил чайника на печката и той е заврял и подскача капака. Дори и не знам към коя институция да се обърна. Дълги години живея там и простотия с американски шахти която върлува от известно време в квартала хич не ми се нрави и връзва. Всички знаем, под какво живеем в София. Ако пък Мусала думне, горко ни. За това ако от Оффнюз имат някаква идея към кой да се обърнем ще е хубаво да се направи. Имам някакво лошо предчувствие за това под мен и ми се иска да разбера какво става. Ако щете си мислете, че съм луд на 26 год, но нещо става в тия шахти! Едната шахта е кръгла на Ъгъла на Шипченски проход и Елисавета Багряна, а другата обикновена правоъгълна за изтичане на дъждовна вода от другата страна на пешаходната пътека е!