Земеделците няма да блокират пътища днес, чакат да се разберат с властта

OFFNews 19 септември 2023 в 09:55 2054 4

зърнари

Снимка БГНЕС

Зърнари на протест.

На територията на страната няма затворени пътни артерии, съобщиха от МВР в информация за обстановката по пътищата към 9:00 часа. Граничните пунктове работят с нормален ритъм. Към 13 ч. също няма затворени пътища.

Вчера в цялата страна протестираха земеделски производители. Блокада имаше на повече от 40 важни пътни точки и гранични пунктове.

Тежката земеделска техника днес няма да влезе в София, съобщиха за БНР протестиращите земеделци.

Заради протеста на миньорите земеделците ще изчакат реакцията на властта по техните искания и след това ще решат дали тракторите влизат в столицата утре.

След проведена среща с Инициативния комитет на протестиращите зърнопроизводители в Министерството на вътрешните работи е постигнато съгласие за свободно изразяване на гражданска позиция без нарушаване на обществения ред и затрудняване на свободното придвижване, съобщават от МВР.

Протестиращите земеделци потвърждават това решение. Днес те очакват информация от властите за възможността да бъдат удовлетворени техните искания. Ако до 15:00 часа няма никакво положително решение, след приключване на синдикалния протест на миньорите и енергетиците ще влязат в София, но не с тракторите, а с личните си автомобили и с други превозни средства.

Отправна точка на протеста им е Министерски съвет. Така на практика, ако договореност не бъде постигната днес, същинският протест на земеделците, както бе планиран със земеделска техника, ще бъде утре сутринта.

Днес представители на инициативния комитет на протестиращите са в Столична община, за да уточнят маршрутите, по които земеделците ще стигнат до центъра на столицата.

Междувременно техните колеги, някои от които са пътували цяла нощ, остават на обособен паркинг край Долни Богров. Дотук са се придвижили вече и пернишките земеделци, чиито трактори до късно снощи бяха събрани в участъка между Владая и Драгичево с готовност да влязат в столицата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

4

6екеr4о

19.09 2023 в 10:47

Я, дзърнарите дадоха на заден ход!

Не знам по какви причини, но Тихомир Безлов никога не ми е бил особено симпатичен, но сега заслужава бурни адмирации!!! Неговият анализ на престъпните схеми в зърнопроизводството и придобилата самостоятелен медиен живот история за стоте мязна аблягадутулствяне фамилии просто напълно унищожиха нагло-малоумната антиукраинска и антиевропейска провокация на дзърнарските босове!?

А сега Пасоля, КъсотоПиш, бабуля Корнела и останалата мурзилска сволоч могат да си путинярят, колкото си искат...

1042

3

danvan

19.09 2023 в 10:33

Не бива да допуснем руските зърнени терористи в София! Всеки,който може нека се включи в живата верига срещу руската инвазия!

2099

2

Mateevk

19.09 2023 в 10:29

Ако тези дни на Орлов мост не излезем 1 милион, както през юни 1990 г., няма да има бъдеще за тази страна и децата ни!

135

1

Far Rider

19.09 2023 в 10:24

Да се отнеме техниката придобита с дотации и ползвана за протест! Да се повикат лаборатории от други страни да направят независима експертиза на българското и украинското зърно и на това как се съхранява. На онези чийто зърно не отговаря на стандартите да се наложат наказания и отнемане на субсидиите за следващите 2 години.

 
X

Да помогнем на украинските деца!