Завърши изграждането на участъка Сандански - Кулата от АМ „Струма“ (снимки)

OFFNews 10 септември 2015 в 13:50 6318 4

Снимка: Пресцентър АПИ

Завърши изграждането на участъка Сандански - Кулата от АМ „Струма“ по Оперативна програма „Транспорт“, съобщи пресцентърът на Агенция "Пътна инфраструктура".

Днес официално бе открит лот 4 Сандански – Кулата от автомагистрала „Струма“ от км 423+800 до км 438+500. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г.

Трасето на отсечката преминава през териториите на общините Сандански и Петрич. С изграждането на участъка трафикът за Гърция се изнася извън гр. Петрич и селата Чучулигово, Марино поле и Кулата. С това пътуването става по-бързо и безопасно, а транзитното движение вече е извън намиращите се в близост до магистралата населени места.

Новият магистрален участък откриха председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров, областният управител на Благоевград Бисер Михайлов заедно с инж. Апостол Николов и инж. Тони Станимиров от фирмата-изпълнител.



"С изграждането и на този участък постепенно изграждаме необходимия на България магистрален пръстен", заяви инж. Лазаров.

"С тази част от магистралата се надяваме да намалим пътно-транспортните произшествия в района и да облекчим всички пътуващи към Гърция. Надявам се в най-скоро време цялата магистрала „Струма” да бъде факт”, каза още председателят на Агенция „Пътна инфраструктура”.

Снимки: Пресцентър АПИ

Дължината на лот 4 е 14,7 км. Изпълнител е „АКТОР” АСД – Гърция. Стойността на договора е 67 176 000 лв. с ДДС. Строителният надзор е осъществен от „Пътинвест - инженеринг” АД. Договорът им е за 356 419,20 лв. с ДДС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews