Пуснаха движението по Лот 4 на АМ „Струма“ между Сандански и Кулата

ОFFNews Последна промяна на 31 юли 2015 в 20:50 4588 3

Пуснаха движението по новия участък от Лот 4 на АМ „Струма“ между Сандански и Кулата. Новоизграденият участък бе инспектиран от министър –председателя Бойко Борисов, министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министъра на транспорта Ивайло Московски, председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров.

С пускането на участъка придвижването по направлението става по-бързо и безопасно, като вече няма да  преминава през намиращите се в близост до магистралата населени места. Така транзитният трафик вече няма да създава затруднения и да застрашава с инциденти жителите в тях.

По обекта са изпълнени около 90% от предвидените по договор дейности. В момента се изпълняват довършителни строително-монтажни работи. Изгражда се етапната връзка за включване на движението от път I-1 в трасето на магистралния участък Сандански - Кулата. Изпълняват се и пътните връзки „Петрич-Кулата“ и „Кулата-Петрич“ при пресичането на път III-198 Петрич- Златарево с аутобана.

Лот 4 на АМ „Струма“ от км 423+800 до км 438+500 е с дължина 14,7 км. Изпълнител на договора за строителство на стойност 67 176 000 лв. е „АКТОР” АСД – Гърция. Строителният надзор осъществява „Пътинвест - инженеринг” АД. Договорът е за 356 419,20 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.08 2015 в 10:00

Вера, ние минахме от там към 21:30-22:00ч. снощи и на можахме да разберем има ли достъп до тая магистряла. Имаше патрулка, заграждения разни още стояха и колите си отбиваха към Кулата и Петрич. Никъде в нета не мога да намеря какъв е случаят...ние ли (заедно с всички останали шофьори) нещо не сме разгадали как да се качим на тоз мистериозен път или е имало някакъв проблем...

31.07 2015 в 23:28

Първо- трасео не е пуснато, изигра се някакъв цирк днес там. Второ- спорно е дали вината за забавянето е била само на Актор и до днес те са изпълнители, а Агромах подизпълнители. Трето- ремонти ще има скоро, не знам как се правят магистрали за такива кратки срокове и до колко са им спазени техническите и технологични изисквания!

31.07 2015 в 21:25

Офф,нещо се изложихте с новината.
"Актор"трябваше да направят ЛОТ 4.3 годишното забавяне беше точно по тяхна вина, след като повече от година,изобщо не работиха.
"Агромах"завършиха трасето. Дано да е качествено. И честито на пътуващите.
Подробностите около "Агромах",не ми се коментират.