Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Затвори още едно отделение в болницата в Ловеч

OFFNews 30 май 2018 в 15:42 2691 0

Снимка Архив/БНР

Още едно отделение в ловешката болница МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" е било затворено, съобщи прокуристът на лечебното заведение д-р Ченко Чалъков, цитиран от БТА. По думите му отделението по очни болести е запечатано, тъй като персоналът му е излязъл в тримесечен неплатен отпуск. Дейността трябва да бъде възстановена на 1 септември.

В момента затворени са и отделенията по съдова хирургия, кардиология, урология и пневмология и фтизиатрия. За тях няма да бъдат подписани и договори за клинични пътеки с Районната здравноосигурителна каса. Според заместник-директора на болницата д-р Румяна Нановска, за такива не е кандидатствано, защото липсва персонал и апаратура, а отделенията временно са преустановили дейността си.

Въпреки очакванията, че до края на месеца ще получат забавените заплати за февруари, март и април, а запорите на лечебното заведение ще бъдат вдигнати, и днес медиците от болницата излязоха на протест и блокираха за 30 минути една от основните улици в Ловеч. Те продължават да настояват за трайно решаване на проблема с тежкото финансово състояние на болницата, повече яснота за бъдещето и осигуряване на лекарства и консумативи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews