Затварят булевард Прага от днес, започва ремонт на паветата

OFFNews 02 юли 2017 в 06:54 10536 0

Снимка Google maps

Тапа на големите Пет кьошета в София ще има от днес, започва реконструкцията на бул. "Прага" между „Ген. М. Д. Скобелев“ и бул. „Пенчо Славейков“. Булевардът се възстановява след изграждането на станция от третия лъч на метрото, паветата в участъка отиват в историята. 

До 15 август се забраняват престоят и паркирането по бул. „Пенчо Славейков“ между ул. „Св. Иван Рилски“ и ул. „Св. Г. Софийски“ – западна страна; по ул. „Шандор Петьофи“ между ул. „Христо Станчев“ и ул. „Цар Петър“ и по ул. „Доспат“ между ул. „Св. Ив. Рилски“ и ул. „Стрешер“.

Въвежда се временна организация на движение на обществения транспорт. Тролейбусна линия № 2 ще се движи по скъсен маршрут от ж.к. Бъкстон до Центъра по хигиена. Тролей № 2А ще вози от ж.к. Хаджи Димитър по маршрута на тролейбусна линия № 2 до кръстовището с бул. „Прага“, надясно по маршрута на тролейбусна линия № 1 по бул. „Ген. М. Д. Скобелев“, ул. „Опълченска“, наляво по ул. „Охрид“, надясно по бул. „Ген. Н.Г.Столетов“ до Пета градска болница. 2А в обратна посока ще върви от Пета градска болница, надясно по бул. „Княгиня Мария Луиза“, надясно по ул. „Опълченска“, по бул. „Ген. М. Д. Скобелев“ до бул. „Васил Левски“ и по маршрута до ж.к. Хаджи Димитър.

Скъсява се и маршрутът на тролей № 8 от УМБАЛ „Св. Анна“ до Площад на авиацията двупосочно, ТБ № 8А ще пътува от ж.к. Гоце Делчев до Център по хигиена двупосочно.

Тролейбусна линия № 9 ще се движи от пл. „Сточна гара“ по маршрута си до бул. „Патриарх Евтимий“, надясно по бул. „Ген. М. Д. Скобелев“ по маршрута на тролейбусна линия № 5, ул. „Опълченска“, наляво по ул. „Охрид“, по ул. „Подп. Калитин“, надясно до надлез „Надежда“. В посока пл. „Сточна гара“ маршрутът е от надлез „Надежда“ по бул. „Княгиня Мария Луиза“, надясно по ул. „Опълченска“, по бул. „Ген. М. Д. Скобелев“ до бул. „Васил Левски“, наляво по ул. „Г.С.Раковски“ и по маршрута си

Автобус 260 ще върти на площад "Руски паметник"(в посока бул. “Прага”): от кв. Горна Баня по маршрута си до площад “Руски паметник”, обратен завой на площада и по бул. “Ген. Е. Тотлебен” по маршрута до кв. Горна баня.

Разкрива се временна автобусна линия А-2ТБ с маршрут: от обръщателното ухо при ВМА надясно по ул. „Георги Софийски“, наляво по бул. „Пенчо Славейков“, надясно по бул. Ген. Е.И.Тотлебен“ до пл. „Руски паметник“, обратен завой на площада и по бул. “Ген. Е. Тотлебен” по маршрута до ВМА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови