Застудяването продължава, температурите - от минус 2° до 9°

OFFNews 19 декември 2022 в 01:45 731 0

Времето

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Времето

Застудяването тази нощ ще продължи. Над по-голямата част от страната облачността ще е значителна. На отделни места през нощта ще превалява дъжд, главно в Югоизточна България. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток.

Минималните температури ще бъдат между минус 2° и 3°, в североизточните райони малко по-ниски, в София около минус 2°.

През деня преди обяд ще има значителна облачност, която ще започне да се разкъсва и намалява, по-късно през деня над много райони времето ще е до слънчево. Значителна ще е тя над Западна България.

Ще духа слаб вятър от изток, в Източна България - умерен от север-североизток.

Максималните температури ще бъдат между 1° и 6°, в крайните югозападни райони - до 9°, в София - около 2°.

В планините облачността също ще се разкъса и над много райони намалее. Преди обяд на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа слаб до умерен североизточен, по най-високите ни върхове умерен до силен северозападен вятър. Времето ще е студено с максимална температура на 1200 метра около 0°, на 2000 метра - около минус 3°.

Над Черноморието облачността ще намалее до слънчево време. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 3° и 7°. Температурата на морската вода ще е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Атмосферното налягане ще бъде значително по-високо от средното за месеца. През деня ще се задържи почти без промяна.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 53 мин. и залязва в 16 ч. и 54 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 1 мин. Луната в София изгрява в 3 ч. и 02 мин. и залязва в 13 ч. и 58 мин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови