Заради трафика спират камионите, пътуващи към Дунав мост-Русе

OFFNews 16 август 2022 в 16:20 1485 0

Дунав мост-Русе

Снимка Архив

ГКПП Дунав мост при Русе

Областните дирекции на МВР в Разград, Велико Търново и Стара Загора започнаха да спират камионите, които пътуват към Дунав мост-Русе, съобщиха от Министерството на вътрешните работи. 

Товарните автомобили се спират на "подходящи места", а причината е изключително интензивния трафик. На местата, където се спират камионите, ще има денонощно полицейско присъствие.

Превозните средства ще бъдат пропускани за движение към "Дунав мост" след подаване на информация от ОДМВР- Русе.

Създадена е и междуведомствена група, в която участват зам.-министри на вътрешните работи, на транспорта и на регионалното развитие и благоустройството. Групата ще координира усилията по намаляване на тежкотоварния трафик.

В намирането на решение са ангажирани тясно вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, вицепремиерът и министър на транспорта Христо Алексиев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков.

Трафикът към Дунав мост-Русе е изключително интензивен от месеци. Опашките от чакащи камиони и коли достигнаха и до вътрешността на града. От граничния пункт съобщиха преди дни, че средно около 3 хиляди автомобила преминават в едната посока на денонощие през последната седмица. Очаква се броят им да надхвърли 5 хиляди коли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови