Близо 10-километрова опашка от камиони на Дунав мост при Русе

OFFNews 04 август 2022 в 13:21 1676 0

Дунав мост при Русе

Снимка Wikimedia

Дунав мост

Изключително интензивен е трафикът при ГКПП "Дунав мост" при Русе. Опашката от тежкотоварни камиони е близо 10 км в посока Румъния, а на влизане в страната колоните са около 12-13 километра, съобщиха от граничния пункт, цитирани от БТА. 

От Гранична полицията съобщават, че освен при Русе трафикът е интензивен и на ГКПП "Дунав мост-Видин", "Никопол" и "Кардам" на изход за товарни автомобили.

Причината за интензивния трафик в последните месеци е липсата на алтернативни маршрути към Централна Европа и Украйна.

Всички гишета на вход и изход работят с пълен капацитет, но заради изключително големия брой тежкотоварни камиони над 12 тона обработката на товари се бави и се образуват опашки.

За последното денонощие в посока Румъния са преминали 1374 камиона, а в България са влезли 1233.

ГКПП работи на пълен капацитет от всички служби. Камионите се редят на опашки в участъка между Русе и Мартен, по главния път за Силистра и по международния булевард "България".

Заради интензивния трафик и проблемното преминаване между Русе и Мартен в сряда жители на града организираха протест, като затвориха пътя в района на граничния пункт.

На границите с Гърция, Сърбия и Турция трафикът също е интензивен на вход и изход за леки автомобили. От Гранична полиция заявиха пред OFFNews, че „капацитетът на пунктовете е такъв, че не може да поеме пътникопотока“ на моменти. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови