Започва затопляне: до 33° днес, 36° в събота

OFFNews 14 юли 2022 в 06:00 1064 0

Крушунски водопади

Снимка БТА/Владимир Шоков

Крушунски водопади

Започва затопляне на времето. Дневните температури днес ще се повишат и максималните ще бъдат между 28 и 33 градуса. В София - около 28.

Денят ще е слънчев, ще духа слаб северозападен вятър. В Източна България той ще е от север-североизток.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 14°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб северозападен, след обяд юг-югоизточен вятър. Максималните температури ще са 27°-30°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 2 мин. и залязва в 21 ч. и 2 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 59 мин. Луната в София залязва в 6 ч. и 13 мин. и изгрява в 22 ч. и 13 мин. Фаза на луната: един ден след пълнолуние.

В петък и събота времето ще се задържи предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. В петък вятърът ще се ориентира от североизток, ще е слаб, по морския бряг до умерен, а в събота временно ще стихне. Температурите ще се повишат и в събота максималните ще са между 31° и 36°. В неделя и понеделник със слаб до умерен вятър от север ще прониква хладен въздух. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, на повече места в неделя. Дневните температури ще са с 4-5 градуса по-ниски. През следващите дни вероятността за валежи намалява. Времето ще е предимно слънчево, вятърът слаб от североизток. Температурите бавно ще се повишават.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!