Започва затопляне

OFFNews 09 декември 2021 в 05:06 1593 0

Снимка Pixabay

Предимно слънчево с температури до 13 градуса ще е времето днес според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Минималните ще са от минус 8-9° на места в Западна България и затворените котловини до 2-4° по морския бряг.

На места в Горнотракийската низина и по поречието на Дунав ще има мъгли.

След обяд от запад ще се увеличава високата облачност, а до вечерта ще се вплътни и снижи. Ще духа слаб до умерен южен вятър и с него температурите ще започнат да се повишават. Максималните ще са от 3-4° в районите с по-трайни мъгли, до 12-13° на места в Източна България и северно от планините, където южният вятър ще е по-силен.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд облачността, предимно средна и висока ще се увеличи, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа умерен и силен югозападен вятър и с него температурите ще се повишат. Максималната на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 2°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, сутринта на отделни места с мъгли. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максимална температура на въздуха 10-13°, близка до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 45 мин. и залязва в 16 ч. и 53 мин.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови