Започва захлаждане, максимум 26 градуса в София

OFFNews 07 юли 2016 в 06:15 4268 4

Започва захлаждане. През страната ще премине студен атмосферен фронт, в Източна България и планините на Югозападна ще превали краткотраен дъжд, съобщава НИМХ-БАН. В отделни райони и ще прегърми.

През деня вятърът от северозапад, а в Източна България от север-североизток, ще се усили – ще бъде умерен, в западната част на Дунавската равнина силен.

Дневните температури ще се понижат слабо и максималните ще са между 26° и 31°, в София 25-26°.

Над планините също ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 12°.

Над Черноморието облачността временно ще се увеличи и на много места ще превали и прегърми. По-значителни ще се валежите по северното крайбрежие. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максимални температури 26°-28°. Температурата на морската вода е 25° - 26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Днес е обявен и жълт код заради силен вятър в 15 области в страната. Те са Хасково, Кърджали, Смолян, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, Габрово, Ловеч, София, София-област, Плевен, Враца, Монтана и Видин. Вятърът ще е със средна скорост 14-15 м/сек. с пориви до 20 м/сек.

През почивните дни температурите отново ще започнат да се покачват и следващата сряда средната максимална температура за страната ще достигне 34 градуса. Минималната ще е 20 градуса, според прогнозата на НИМХ-БАН.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!