Започва ремонтът на трамвайното трасе по линия №5

OFFNews 10 април 2021 в 08:10 2357 0

От днес започва реконструкцията на трамвайното трасе по бул. "Цар Борис Трети", като целият участък от обръщателно ухо "Съдебна палата" до трамвайно ухо "Княжево" ще бъде изпълнен поетапно, съобщиха от Столичната община.

Участъкът обслужва една от най-натоварените линии в София - №5. Ще бъде подменен релсовият път, контактно-кабелната мрежа, улично осветление, ремонт на пероните на спирките, пътното платно и тротоарите.

Първият етап на строителството обхваща трасето по бул. "Македония" и участъка от пл. "Руски паметник" до трамвайно ухо "Бъкстон", а вторият етап - от трамвайното ухо "Бъкстон" до трамвайно ухо "Княжево".

По бул. "Македония" трасето на трамвайната линия се запазва. Релсовият път на бул. "Македония" се предвижда да бъде с тревно покритие.

Движението на трамвая в участъка от ухо "Бъкстон" до пл. "Македония" ще бъде спряно, като ще бъде осигурена заместваща автобусна линия 5-ТМ, която ще спира на всички спирки по трасето на трамвайната линия № 5.

За да се намалят затрудненията на живеещите в района, както и за осигуряване на проходимост на автомобилното движение, участъкът по бул. "Македония" ще се работи на две части. Първо се предвижда затваряне на южното локално платно, като ще се осигурят обходни маршрути. Ще се осигурят пешеходни преминавания при ул. "Ивайло" и ул. "20-ти април".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!