Започва проверка заради смърт на гръцки студент, починал у нас след ваксина

OFFNews 27 март 2021 в 18:24 7335 0

Снимка Pixabay

Изпълнителна агенция „Медицински надзор” проверява по случай с починал 23-годишен гръцки студент по медицина у нас, съобщава Министерството на здравеопазването.

За случая се разбра от публикации в гръцки медии след сигнал от бащата на младежа, който е лекар.

Бащата посочва, че синът му е бил ваксиниран на 22 февруари с ваксина на AstraZeneca в България. Десет дни по-късно получил първи оплаквания –стомашно-чревно възпаление. Симптомите не отминали в следващите пет дни и младият мъж постъпил в „Пирогов“ в началото на март. От болницата казват, че младият мъж е приет с травми след падане. По-късно развива сепсис и тромбоза и умира.

"Това, което знаем, е, че има проблем с този студент от травма на главата от падане вкъщи. По първоначални данни в системата за записване за поставена ваксина срещу Covid-19 неговото ЕГН (личен номер на чужденец - б.р.) в нашата страна не съществува в системата, което показва, че в България на него не му е поставяна ваксина. Но това са първоначалните данни от разговор, който проведох сутринта с директора на „Пирогов“. Ще изчакаме да завърши проверката и ще огласим цялата информация. Съболезнования на близките на момчето", коментира днес здравният министър Костадин Ангелов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews