Започва пролетното почистване на София

Юлиан Христов 04 април 2016 в 09:03 2554 0

Започва пролетното почистване на София

София започва традиционното пролетно почистване, в което се очаква да се включат близо 3 хил. доброволци от 160 организации и фирми, които са заявили участие в инициативата.

Предвижда се почистване на териториите около манастири, крайградски зони и места за отдих, както и нерегламентирани сметища. 

В 11.00 часа в понеделник, в парк "Врана", деца от столичното 133-о училище ще засадят дръвчета. 

Започва организация за почистване на нерегламентирани сметища в районите "Овча купел" и "Красна поляна". Столичният инспекторат е координатор на цялото пролетно почистване и организатор на различните му етапи, но районните администрации и районните кметове, също са създали свои щабове, своя организация и ние работим в синхрон, коментира пред БНР Веска Георгиева, директор на Столичния инспекторат.

Пролетното почистване в София ще завърши на 27-ми април. То ще се проведе на три етапа: 

От днес до 10 април е предвидено почистване на прилежащите територии към жилищни сгради, дворове, държавни и общински учреждения, паркове, детски и спортни площадки, градинки, междублокови пространства, затревяване на свободни общински площи и др., засаждане на растителност.

От 11 до 17 април ще се почистват и озеленяват училищни дворове, детски заведения, територии около паметници, ще бъдат затревени свободни общински места, ще бъдат засадени дървета, храсти и цветя в градинки и паркове, ще бъдат възстановени пейки. 

От 18 до 27 април ще бъдат почистени териториите около манастири, крайградски места и зони за отдих, затревяване на свободни площи и залесяване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!