Започва кандидатстването за програма 'Зелена София' на СО

OFFNews 02 август 2022 в 10:39 1857 0

Йорданка Фандъкова

Снимка БГНЕС/архив

Програма „Зелена София“ стартира през 2011 г. по идея на кмета Йорданка Фандъкова

Предложения по Програма „Зелена София“ за облагородяване на градинки и междублокови пространства ще се приемат до 1 септември, съобщи Столична община.

Програмата предоставя възможност на етажни собствености, НПО-та и читалища със седалище в София да разработят проекти за облагородяване на зелени площи в междублокови пространства и градинки, както и за създаване на места за отдих в тях. На одобрените проекти Столична община предоставя в натура и безвъзмездно дървесна и храстова растителност, цветя, пейки, кошчета за отпадъци и паркова мебел, материали за обновяване на градинските пространства, както и инструменти за тяхната обработка и поддръжка, а гражданите със своите идеи и доброволен труд облагородяват пространствата и създават уютни места за отдих пред домовете си.

Проектите за кандидатстване се разработват съгласно Правилата на Програма „Зелена София“, както и одобрените за 2022 г. Насоки и формуляри за кандидатстване, които са публикувани на страницата на Столична община тук

Проектните предложения трябва да се внасят в районните администрации, на територията на районите по адреса на терена, който ще се облагородява, до 17.00 ч на 01.09.2022 г. Във всяка администрация са определени длъжностни лица, които да подпомагат гражданите с указания, насоки и информация по Програмата. 

Програма „Зелена София“ стартира през 2011 г. по идея на кмета Йорданка Фандъкова. За 10 години са облагородени 1465 зелени пространства със съвместната работа на граждани и Столичната община.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови