Започва голямото прибиране след празниците

OFFNews 02 януари 2016 в 14:24 3913 4

Голямото прибиране след празниците започва в следващите часове, като се очаква трафикът да е най-интензивен утре.

По магистралите ще има повече служители на "Пътна полиция". 

"Основната дейност на служителите ще бъде насочена основно към подпомагане движението и регулиране, където се налага, а не толкова към контролна дейност. Но все тези, които с поведението си показват неуважение и неспазване на правилата - да не се успокояват, че към тях няма да се вземе отношение", обясни началникът на "Пътна полиция" Бойко Рановски, цитиран от bTV.

На 3 януари от 10 до 16:30 ч. на пътя Е-79 през Владая ще бъдат отворени две ленти в посока София.

От 14 до 20 ч. пък се забранява движението на моторните превозни средства над 12 тона по магистралите и натоварените пътища.

Очаква се интензивно движение на входовете на София, по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“ и път I-1 (Е-79) София - Кулата. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението, обявиха от Агенция "Пътна инфраструктура". 

Поради извършването на строително-монтажни работи на участък 2 от Западната дъга на Софийския околовръстен път - път II-18 от км 0+780 до км 6+308,17, е възможно да има затруднения в района на обекта за трафика към Калотина. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват въведената пътна сигнализация, допълват оттам. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови