Заплаха с пушка след скандал между хижари и туристи на ''Мургана''

OFFNews 12 октомври 2022 в 10:36 2101 1

хижарят и съпругата му

Снимка Стопкадър: бТВ

Хижарят и съпругата му на старопланинската хижа Мургана

Туристи твърдят, че са заплашени с пушка след сбиване на кучето им с кучето на хижари в старопланинската хижа "Мургана", в община Челопеч, предаде бТВ. 

На 8 октомври Доника и Иван Негойкови се качили на хижата с детето си и с двете си кучета. Негойков разказа, че докато са опитвали да влязат в хижата, за да се измият и нахранят детето си, едно от кучетата на хижарите се спуска по стълбите. 

Версията на хижарите е друга. Катя Миладинова разказва, че опитала да нахрани кучетата на туристите, но едно от тях я ухапало. Кучетата на двете семейства се сборичкали, а собственикът на хижата и туристът се скарали, като, по думите на Иван Негойков, Валентин Миладинов излязъл с пушка от хижата и я насочил към тях.

Туристите казват, че са си тръгнали, но хижарят ги застигнал. "Забави се около 2 минути в колата, излезе и направо вдигна пушката. Аз бях с детето в ръце", разказа Негойков. По думите му хижарят казал, че ще разстреля кучето, защото е захапало съпругата му.

Мъжът добави, че след като Миладинов произвел изстрел, заредил пушката с втора сачма и казал на туриста да се отмести, в противен случай - ще стреля в него. Миладинов обаче отрича в пушката му да е имало сачми и твърди, че е въздушна.

Двете семейства са подали сигнали в полицията на следващия ден.

Миладинов е извикан в районното управление в Пирдоп, съобщиха от прокуратурата. Разпитан е и е освободен, а оръжието му е иззето. Образувано е досъдебно производство за закана с убийство и хулиганство. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

1

поп Дръвчо

12.10 2022 в 11:08

По принцип хижарството привлича асоциални типове (знам по себе си, макар че не съм хижар и никога не съм бил).

От друга страна... хората с кучета (еле пък повече от едно) понякога са тотално безкритични към поведението на кучетата си.

И имаме каквото имаме.