Записват децата в столичните ясли и градини от днес

OFFNews 14 май 2018 в 14:43 2121 0

Записването в ясли и детски градини след първо класиране започва от днес. Приети са 9113 деца, около 5000 са чакащите за прием в яслените групи. 

Класирането на всички деца, както и за първи път на тези със специални образователни потребности и хронични заболявания, се извърши чрез Информационната система за обслужване на детските заведения.

Няма недостиг на места за деца на възраст от 3 до 6 години. Всички деца в задължителна училищна възраст на 5 и 6 години са обхванати в подготвителните групи към детски заведения и училищата, съобщи Столична община. 

Тази година приключва строителството на три нови детски градини. Насочени са усилия към разкриване на яслени групи. Предстои изграждането и реконструкция на още 9 сгради за детски градини, каза заместник-кметът на София по култура и образование Тодор Чобанов.

Детските градини, които предстои да се изграждат, са в районите "Лозенец" – кв. “Кръстова вада“, "Триадица' – кв. “Манастирски ливади - изток“, район "Витоша", „Илинден“, „Нови Искър“, „Искър“, „Подуяне“ и „Красно село“. 

Следващите класирания са на 25 май, 9 юни и 23 юни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови