Задържани са мъжете, счупили витрината на македонския клуб в Благоевград

OFFNews 07 февруари 2023 в 15:55 5931 2

Снимка Facebook

Мъжете, счупили витрината на македонския клуб в Благоевград "Никола Вапцаров" преди няколко дни, са задържани, предаде БНР. 

Арестуваните са направили пълни самопризнания. По първоначална информация са задържани четирима души - двама мъже и две жени. 

Витрината на клуба беше счупена с камъни вечерта на 4 февруари на годишнината от рождението на Гоце Делчев. "В края на краищата провокацията, която се целеше, беше постигната с помощта на политиците от Северна Македония. В помещението няма никакъв живот и бяхме забравили, че съществува. След вчерашните събития последва реакция", заяви кметът на Благоевград Илко Стоянов, след като през деня българи не бяха допуснати в Северна Македония. 

Тогава страната затвори границата си, защото нямало ток.

За културния клуб Стоянов тогава посочи, че това не е клуб, а едно помещение, което е създадено с такава цел - "да му се случи това, което му се случи в момента. Няма никакъв живот за него, бяхме го забравили".

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев веднага е информирал македонския си колега Оливер Спасовски, предаде Нова ТВ. Той е настоял за подобни действия и от страна на властите в Македония. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8053

2

DARTH VADER

07.02 2023 в 16:20

Десетки хиляди,чиито фамилни имена свършват на -ски и намсикойче-вич платиха луди пари за паспорти и направиха руския шпионин каракачанов и цялата му шайка милионери...

Трябва да се лекува заболяването,не симптомите...

8053

1

DARTH VADER

07.02 2023 в 16:14

Ами хайде най-сетне да спрем с тези идиотщини-"културни клубове"

Никаква работа не вършат,точно обратното-сеят напрежение и от двете страни на границата

Имам близки в македония,говоря с тях често и нито веднъж не са ми казали,че някой им нарушава правата,заради това че са българи...

Тези безумия ги спретват руските агенти по нашите земи,трябва с тях първо да се оправим...
...клубовете са последната ни грижа и от там и отсам