За втора поредна година: Служители-доброволци дариха кръв

OFFNews 14 октомври 2016 в 17:43 5132 0

Служителите на "БТЛ Индъстрийз" взеха участие в благотворителната кауза „Дари кръв - спаси живот!“, проведена в град Пловдив.

Доказвайки за пореден път своята дълбока солидарност, за втора поредна година служителите на фирмата дадоха своя принос. Припомняме, че първото благотворително кръводаряване бе организирано през 2015г., по инициатива на служителите, в което 19 души взеха участие.

За да се осигури безпроблемно протичане на кръводарителската кампания, инициативата се проведе под зоркото око на медицинските лица от кръвния център. С взаимни усилия и доза позитивизъм, медицинския екип спомогна страха да бъде превъзмогнат и кръводаряването да протече в нормални, стерилни условия.

По време на кръводаряването, екипът от лекари проследи състоянието на всеки един служител. Това се случи чрез няколко общи процедури, през които мина всеки от участниците. Общо около тридесет минути протече цялата процедура по кръводаряване. Всеки доброволец получи награда за „възвръщане на силите“ - под формата на лакомство.

Кръводарителката кауза имаше за цел да послужи за помощ на „Центъра по трансфузионна хематология“ – гр. Пловдив. Дарената кръв ще бъде използвана за пациенти в нужда от спешно кръвопреливане, пострадали или болни от Пловдив и региона.

Статистика на Пътна полиция сочи, че град Пловдив е един от най-опасните за шофиране градове. Според данните, от население 700 000 души, от януари до август месец, регистрираните пътни произшествия са 715, а загинали в пътни инциденти са 52-ма души. За сравнение, в град София, където населението е около милион и половина, за същия период от време са станали общо 740 катастрофи, от които загинали са 28 души. Факти, които показват изключително належащата нужда от провеждане на повече кръводарителски кампании.

Ежегодно подобни инициативи се осъществяват от РХТЦ град Пловдив, а служителите от БТЛ Индъстрийз планират това да се превърне и в тяхна традиция.

Чрез участието си в благотворителната кауза, доброволците от фирмата искат да мотивират повече хора да се включват в подобни благородни инициативи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови