'За няколко лайка повече' е темата на първия приемен изпит в СУ тази година - по журналистика (обновена)

Кандидатстудентската кампания в Софийския университет започна тази сутрин

Александра Маркарян Последна промяна на 24 март 2019 в 07:00 3236 0

Снимка Александра Маркарян/OFFNews

"За няколко лайка повече" е темата на първия приемен изпит в Софийския университет тази година - писменият по журналистика.

Той започна тази сутрин, в 9 ч., а на него се явяват повече от 350 души.

Днес ще се проведе още един изпит от първата кандидатстудентска кампания - по математика I.

Изпитът по журналистика оценява способността на кандидатите да напишат есе по зададена тема от съвременния обществен, политически, икономически, културен живот, отразени в медиите у нас. Те ще разполагат с 3 астрономически часа. Изпитната комисия формулира темите непосредствено преди изпита. Освен изтеглената, бяха отворени и две контролни: „Улицата“ и „На гости на света“.

В балообразуването на бакалавърските програми по „Журналистика“ и „Връзки с обществеността“ влизат оценките от писмения и от устния изпит по журналистика. В специалността „Книгоиздаване“ ще се взима само по-високата оценка от двата конкурсни изпита и има възможност по избор за кандидатстване в тази специалност с оценките от матурите по български език и литература, история и цивилизация, философски цикъл и чужд език.

Математика I е от 14 ч. и включва 20 задачи с избираем отговор от 4 възможни, 5 задачи с отворен отговор и 3 задачи с цялостно решение. Не се разрешава използването на калкулатор, допуска се писането със синя химикалка, черен молив, линия, триъгълник, пергел и гума.

Кандидатите имат 4 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови