Quantcast

Втората кандидатстудентска сесия в СУ продължава с изпит по френски език

OFFNews Последна промяна на 23 юни 2019 в 11:15 1257 0

В 9.00 часа започна изпитът по френски език в Софийския университет „Св. Климент Охридски".

В аудитория 272 на Ректората кандидат-студент изтегли вариант № 3, по който ще работят 61 кандидати, подали заявления за явяване на изпита. Председател на изпитната комисия е доц. Маргарита Руски-Вандова.

Заместник-ректорът на Софийския университет проф. Ренета Божанкова приветства кандидатите в Алма матер и посочи, че всеки изпит е един праг по пътя към успеха. Тя подчерта, че пред тях има много прагове и изрази надеждата си, че днешният ще бъде достатъчно висок, но по силите им и пожела на всички да постигнат своите цели.

Тегленето бе в присъствието на заместник-декана на Факултета по класически и нови филологии проф. Милена Попова.

Специалностите, за които кандидат-студентите могат да кандидатстват след успешно положен изпит, са: „Философия"; „Психология"; „Социология"; „Културология"; „Политология"; „Публична администрация"; „Библиотечно-информационни науки"; „Публични информационни системи"; „Философия" (на английски език); „Педагогика"; „Социални дейности"; „Неформално образование"; „Българска филология"; „Славянска филология"; „Балканистика"; „Френска филология"; „Испанска филология"; „Италианска филология"; „Португалска филология"; „Класическа филология"; „Унгарска филология"; „Новогръцка филология"; „Румънска филология"; „Тюркология"; „Арабистика"; „Иранистика"; „Китаистика"; „Японистика"; „Кореистика"; „Арменистика и кавказология"; „Комуникационен мениджмънт"; „Предучилищна и начална училищна педагогика"; „Предучилищна педагогика и чужд език"; „Начална училищна педагогика и чужд език"; „Социална педагогика"; „Специална педагогика"; „Логопедия"; „Медийна педагогика и художествена комуникация".

С успешно положени изпити по френски език и по история на България кандидат-студентите може да запишат „Международни отношения", „Регионално развитие и политика", „Европеистика" и „История и чужд език".
С изпити по френски език и по география бъдещите студенти могат да запишат „Европеистика", „Туризъм" и „Регионално развитие и политика".

Специалност „Европеистика" може да бъде записана и след успешно положени изпити по френски език и по математика (I и II), български език и литература и философия и социални науки (по избор).

Специалността „Регионално развитие и политика" може да бъде изучавана и след успешно положени изпити по френски език и по математика (I и II), български език и литература и философия и социални науки (по избор).

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !