Все още няма следа от 12-годишния Александър, хеликоптер го търси и днес

OFFNews 14 ноември 2022 в 14:54 1858 0

изчезналото дете

Снимка Община Перник

Изчезналото дете

Хеликоптер е включен и днес в търсенето на 12-годишния Александър, който изчезна в Перник преди 3 дни, предаде БТА.

Кметът на града Станислав Владимиров заяви, че машината е заредена от сутринта и е имала готовност, но мястото на излитането е било мъгливо. Наложило се е хеликоптерът да изчака метеорологичната обстановка да се стабилизира.

Владимиров посети мястото, където в петък изчезна Александър и посочи, че са получени десетки сигнали, че детето е забелязано в града, но са се оказали неверни.

По думите му са прегледани множество видеозаписи от служители на МВР и общината, за момента безрезултатно.

Водолази също се включиха в издирването. От сутринта те търсят детето в езерата в пернишкия квартал "Калкас", съобщи за БТА кметът на района Надка Павлова.

Проверени са две от тях, няма открити следи от момчето. В момента водолазите са във водите на двете езера край манастира "Св. Петка" в кв. "Калкас". Утре ще бъдат проверени и други езера и водоеми в района.

Полицията е реагирала на 39 сигнала за местоположението на изчезналия Александър (обновена)

Отново в издирването са включени всички служители от пернишката дирекция, пожарникари, представители на СДВР, жандармерия, Столична община, планински спасители и хиляди доброволци. Дронове с термокамери продължават да работят на терен, както и планински спасители с кучета.

Александър е висок около 150 см, облечен с черна блузка с надпис, тъмносини дънки и сиво шушляково яке. Обут е с маратонки „Адидас“ и носи със себе си розово плюшено мече.

Момчето изчезна в петък следобед при разходка в местната планина Голо бърдо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!