12-годишният Александър още го няма, хеликоптер се включи в издирването в Перник

Температурите са ниски, ако не го открием по светло, търсенето ще продължи и през нощта, каза кметът Станислав Владимиров

OFFNews 12 ноември 2022 в 14:26 5151 1

Александър

Снимка Фейсбук на община Перник

Хиляди търсят 12-годишния Александър

В издирването на 12-годишния Александър от Перник се е включил и хеликоптер. Хиляди търсят детото, което изчезна вчера, но засега резултат няма. 

В случай, че в светлата част на деня то не бъде открито, издирването ще продължи и през нощта, увери кметът на Перник Станислав Владимиров. За съжаление температурите са ниски и всеки час е важен, допълни той. 

В издирването участват стотици служители на МВР, на Столичния инспекторат, пожарникари, гранична полиция, доброволци, използва се специализирана техника, термокамери, обхванат е огромен периметър, но Сашко, който е с аутизъм все още не е открит. 

Момчето за последно е видяно в района на Профилакториума в Перник. Облечено е със сив суичър и е носило със себе си розова плюшена играчка. 

Местните власти призовават всеки, който има информация или е видял детето, да се свърже с полицията в града. 

Образувано е досъдебно производство - проверка за отвличане на детето, съобщи новоизбраният за втори мандат директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов по БНТ.

"Към момента не знаем дали то действително е отвлечено или просто е изчезнало. Ние трябваше да реагираме и да образуваме наказателно производство и най-близкият текст, единственото възможен, е да образуваме производство за отвличане. Това са разпоредбите на НК, който за съжаление не е актуализиран от много отдавна, каза още Сарафов. Той уточни, че майката на детето не живее с него, то е оставено на грижите на баща си, който пък има двигателни затруднения. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!