Все още непроходими пътища в Разградско, мъгла ограничава видимостта по магистрала Хемус

Александра Маркарян 08 февруари 2020 в 08:50 1812 0

Снимка БГНЕС

Все още пътища в област Разград са непроходими заради снегонавявания. Десетки машини обработват заснежените и заледени участъци със сол и луга, съобщава БНР.

Възстановено е обаче движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по път I-2 Русе - Разград - Шумен и път II-49 Разград - Търговище, по информация на агенция "Пътна инфраструктура" от късно снощи.

В района на силистренското село Богорово, на пътя Силистра - Добрич, се използва обходен маршрут през село Войново, допълва БНР.

В Шуменско и Търговищко всички настилки от републиканската пътна мрежа са обработени. Ришкият и Котленският проход са отворени.

Мъгла ограничава видимостта до 20 метра от 27-и до 37-и километър на магистрала "Хемус" в област София. До 50 метра е видимостта в района на прохода "Петрохан". Заради обилен снеговалеж е спряно движението на превозни средства с маса над 3 и половина тона по пътя Батак - Доспат.

Ограничава се движението на превозни средства над 12 тона с ремаркета и полуремаркета през прохода "Превала", в общините Доспат, Борино и Девин, както и по пътищата втори и трети клас в област Търговище поради снеговалеж и снегопочистване.

4 села в община Ловеч към 8.00 часа на 8 февруари все още са без ток, съобщи инж. Бойко Чавдаров, регионален мениджър на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД. Това са Хлевене, Гостиня, Соколово и Смочан. Очаква повредите да бъдат отстранени в рамките на деня.

В шест други села има частични проблеми и някои махали също са без електроподаване – така е в Казачево, Александрово, Дойренци, Радювене, Къкрина и Дренов.

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова и зам.-кметът Даниел Колев тази сутрин на среща с инж. Бойко Чавдаров уточниха оперативните действия. Възстановяването на електроподаването ще реши и проблемите с водоснабдяването, тъй като част от селата използват помпи.

„Между 300 и 400 души в посочените четири села са на тъмно вече трето денонощие и това е голямо изпитание, но за нас в Община Ловеч и един човек да е в беда, ангажиментът ни е същият“, каза кметът Корнелия Маринова, която денонощно следи обстановката.

Бедственото положение в Кубрат бе отменено снощи със заповед на кмета Алкин Неби, съобщи пресцентърът на общината. До обявяването му се стигна след рязкото влошаване на метеорологичните условия, обилен снеговалеж и навявания, както и преустановяването на електрозахранването и водоснабдяването в населените места и общинския център. Ситуацията в Кубрат вече е овладяна и се нормализира. Няма населени места без ток и вода. Учебните занятия в училищата ще продължат нормално от понеделник - 10 февруари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови