Времето през февруари: средна температура от минус 6° до 6°, валежите - 25-80 mm

Идната сряда привечер започва застудяване, дъждът ще преминава в сняг

OFFNews 31 януари 2020 в 10:10 4024 0

Февруари ще започне със слънчево време, умерен и временно силен вятър от запад-югозапад и максимални температури от 13 до 18 градуса, показва прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология. Такова ще бъде времето в съботния първи ден от втория месец на годината, а в неделя за кратко вятърът ще се ориентира от северозапад и температурите относително ще се понижат. Облачността ще е променлива, по-често значителна и на изолирани места ще превали дъжд.

През първите дни от следващата седмица от запад-югозапад ще се пренасят топли въздушни маси и температурите значително ще се повишат – във вторник на места ще достигнат 20-22°. Ще бъде предимно слънчево. През нощта срещу сряда ще се усили южният вятър и минималните температури ще са високи.

В сряда преди обяд в Източна България и в районите, в близост до северните склонове на планините ще духа силен югозападен вятър и максималните температури ще бъдат все още между 17° и 22°. Облачността ще е променлива, след обяд над много райони по-често значителна. Ще завали дъжд. Привечер в Западна България вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да нахлува студен въздух. Със застудяването във високите котловинни полета на Западна България и в Предбалкана дъждът ще премине в сняг.

В четвъртък, 6 февруари, студеният въздух ще обхване страната и бързо ще нормализира температурите. Ще преобладава облачно време и на места ще превалява сняг. Вятърът ще бъде от север-северозапад.

Ето и какви ще са температурите:

Средните температури за месеца ще са от минус 6° (Централен Балкан), през 2° над нулата (в София и Видин) до 6° в района на Сандански. Сумата на валежите ще е от 25 до 80 mm.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови