Времето остава топло за януари

Жълт код за големи вълни и силен вятър в Добрич, Варна и Бургас

OFFNews 24 януари 2021 в 05:50 1387 0

Слънцето ще се покаже сред облаците днес за кратко, но от югозапад следобяд отново идват валежи. Ще духа предимно  умерен вятър. 

Жълт код за силно вълнение и вятър над морето е в сила за Добрич и Варна, предупреждение само за силен вятър е валидно за област Бургас. 

Максималнитете температури ще са между 10 и 15 градуса, според прогнозата на НИМХ. 

Над планините ще е предимно облачно и ветровито, но след обяд в масивите от Югозападна България временно облачността ще се разкъса. Ще има валежи от дъжд, над 1500 метра – сняг. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3, а на 2000 метра - около минус 2 градуса.

Край морето ще има превалявания от дъжд ще има преди обяд, после слънцето ще грее по-силно. Вятърът ще е умерен до силен, сред вълните от 2-3 бала термометрите ще се качат до 8-9, а на брега - до 13-16 градуса. 

През нощта срещу понеделник южният вятър ще се усили, в Източна България и северно от планините ще е умерен до силен. В южните и западните райони ще превалява дъжд. В понеделник валежи ще има на отделни места и в останалата част от страната. Ще е все още сравнително топло. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!