Времето днес: от минус 4 до 9 над нулата, с валежи привечер

OFFNews 14 февруари 2019 в 06:04 992 0

Снимка pixabay.com

Днес ще има разкъсана облачност до обяд, а над много райони ще е до слънчево. След обяд облачността ще се увеличава и вплътнява и привечер на отделни места, главно в планинските райони, ще има слаби валежи от сняг. Ще духа до умерен вятър от северозапад, в Източна България - временно силен от север-североизток, показва прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Минималните температури ще са предимно между минус 4° и 1°, на места в котловините на Западна България – малко по-ниски. Максималните ще са от 4° до 9°.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево, но след обяд облачността ще се увеличава и вплътнява. Привечер на отделни места ще има слаби валежи от сняг. Ще духа силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 7°.

По Черноморието преди обяд ще има слънчеви часове, но по-късно през деня облачността ще се увеличава и вплътнява. Привечер на отделни места, главно по Северното Черноморие, ще превали слабо. Ще остане ветровито с умерен до силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 6°-8°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, в крайните южни райони до 4.

Слънцето изгрява в 7:26 часа и ще залезе в 17:55 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови