Времето днес: Опасност от наводнение в горната част от водосбора на р. Места, температурите: 26-31°

OFFNews 09 юни 2023 в 06:30 1731 0

Времето

Снимка БГНЕС, архив

Времето

За опасност от поройно наводнение в горната част от водосбора на река Места (във водосборите на реките Бяла Места, Торишка и Вотрачка) в обедните и следобедните часове днес, 9 юни, предупреждава Националният институт по метеорология и хидрология към МОН.

Над страната времето ще е предимно слънчево. След обяд над Западна България ще се развие купеста облачност. Над планинските райони тя ще е купесто-дъждовна. На отделни места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб вятър от североизток.

Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°, в София - около 26°.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд над масивите в Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток, а по билата от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 20°, на 2000 метра - около 12°.

Над Черноморето ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб североизточен вятър. Максимални температури 23°-25°. Температурата на морската вода 21°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще бъде по-ниско от средното за юни.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 49 мин. и залязва в 21 ч. и 2 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 12 мин.

Луната в София изгрява в 1 ч. и 19 мин. и залязва в 11 ч. и 25 мин. Фаза на луната: един ден преди последна четвърт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови