Времето днес: Горещо и с кратки превалявания

OFFNews 14 юли 2017 в 07:46 2461 0

Снимка sxc.hu/архив

Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Преди обяд временни увеличения на облачността ще има на места в източната половина на страната. След обяд, главно над планините, ще се развива купеста облачност и предимно в Югозападна България ще има краткотрайни валежи, на отделни места с гръмотевици - това е прогнозата на НИМХ към БАН за днес.

Ще духа до умерен, в Дунавската равнина и Източна България временно силен североизточен вятър. Температурите ще продължат да се понижават. Максималните ще бъдат предимно между 27° и 32°, в София – около 27°.

Атмосферното налягане в сутрешните часове е близко до средното за месеца и през деня слабо ще се понижи.  През нощта в югозападните райони все още ще има валежи, с гръмотевици.

Над Черноморието в сутрешните часове ще има по-значителни временни увеличения на облачността. По-късно през деня тя ще намалее. Ще духа умерен до силен североизточен вятър, който след обяд ще отслабва. Максималните температури ще са 24-26°. Температурата на морската вода е 23-26°, по-ниска на север от н. Калиакра. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. Преди обяд в източната половина, а след обяд в масивите в западната ще има временни увеличения на облачността. Главно в масивите от Югозападна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, които ще продължат и през нощта срещу събота. Ще духа до умерен вятър от север-североизток, по билата временно силен от запад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра – около 15°.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови