Водата спира на три места в София днес

OFFNews Последна промяна на 09 юли 2019 в 05:40 2480 0

Водоподаването в някои столични райони ще бъде прекъснато днес заради планирани ремонти, предупреждава "Софийска вода".

Във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за подмяна на уличен водопровод на ул. „Мелник“ в ж.к. „Света троица“, се налага спиране на водата от 9 до 18 часа на: ул. „Крум Стоянов“, ул. „Пловдив“, ул. „Мелник“, бул. „Сливница“, бл. 173 вх. Ж, З, И, бл. 354, бл. 358 и магазин „Лидл“.

Ако работите продължат над 12 часа, ще има водоноска на адрес: ул. „Пловдив“ между бл. 356 и бл. 358.

След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата, но след реализацията на проекта хората ще почувстват значително подобреното ѝ качество.

Във връзка с изграждане на сградно водопроводно отклонение на ул. „Св. Никола Нови“ в ж.к. „Надежда“ II, се налага спиране на водата от 9 до 19 ч. на: бл. 237, бл. 236, бл. 244, „ОДЗ № 38- Дора Габе“, ул. „Свети Никола Нови“, ул. „Лиса гора“, ул. „Вардар“, ул. „Търновса конституция“ №1, №3, №5, №2 и №4.

Ако работите продължат над 12 часа, ще има водоноска на ул. „Лиса гора“ (зад ДГ) №38.

Във връзка с прекъсване на сградно водопроводно отклонение на ул. „Сашо Николов - Сладура“ в кв. „Кръстова вада“, се налага спиране на водата от 10 до 18 часа на: ул. „Сашо Николов –Сладура“ от ул. „Асен Йорданов“ до ул. „Светослав Минков“ и ул. „Светослав Минков“ от №11 до №19.

Ако работите продължат над 12 часа, ще има водоноска на ъгъла на улиците „Асен Йорданов“ и „Сашо Николов –Сладура“.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на “Софийска вода” АД на телефон 0800 12121 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - http://www.sofiyskavoda.bg/water_stops.aspx.

“Софийска вода” АД предварително се извинява на своите клиенти за причинените временни неудобства!

Интернет сайтът на дружеството (www.sofiyskavoda.bg) дава възможност на клиентите да се абонират за съобщенията за прекъсване на водоподаването. На електронната си поща те могат лично да получават информация за планираните спирания. Друг начин е да се възползват от безплатната услуга за известяване чрез СМС.