Внесоха повторно обвинителния акт срещу ислямисти от Пазарджик

OFFNews 09 септември 2015 в 12:09 3575 1

Окръжна прокуратура-Пазарджик е внесла днес отново обвинителния акт срещу 14 души, обвинени в проповядване на омраза на религиозна основа и пропаганда за война. Обвинителният акт е внесен отново след като бяха отстранени съществените процесуални нарушения. Заради слабости в обвинителния акт съдия-докладчикът Кристина Пунтева от Окръжен съд-Пазарджик го върна на прокуратурата. Според съдийката пропуските в обвинителния акт са довели до ограничаване правата на обвиняемите.

Сега обвинението е внесено отново. 

Предадените на съд лица са: Ахмед Муса, на 40 г., от гр. Пазарджик, Ангел Симов (Айри), на 39 г. от гр. Пазарджик, Стефан Александров (Сюлейман), на 31 г., от Пазарджик, Светослав Манчев (Зекерия), на 33 г., от гр. Пазарджик, Ерджан Смаил, на 33 г., от гр. Пловдив, Стефан Димитров (Тафик), на 31 г., от гр. Асеновград, Александрина Ангелова (Мелекшен), на 30 г., живуща в с. Старцево, общ. Златоград, Йосиф Минчев (Юсню), на 43 г. от гр. Пловдив, Рангел Илиев (Малкият Ремзи), на 37 г., от от гр. Пловдив, Александър Иванов (Банго), на 37 г., от гр. Пловдив, Орхан Бързак (Мазгала), на 40 г., от гр. Пазарджик, Райко Карталов (Ремзи), на 31 г., от гр. Пазарджик, Ненко Щерев, на 36 г., от гр. Пловдив и Веселин Стефанов (Вайдин), на 28 г., от гр. Пазарджик.

Обвиненията против тях не са променени.

Групата, водена от Ахмед Муса, беше разбита при спецакция на ДАНС и прокуратурата в края на 2014 година. Според обвинението Муса е ръководил група за разпространението на идеите на “Ислямска държава”. Повече от 30 свидетели бяха разпитани за проповядването на идеите на джихадистката организация в района. Вчера председателят на ДАНС Владимир Писанчев увери, че към момента няма реална терористична заплаха за страната.

При претърсванията бяха открити „рекламни материали” на ИДИЛ – знамена, фланелки, шапки, ленти за глава и стикери.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови