Вместо заря в София ще има светлинно шоу на фасадата на БНБ (видео)

OFFNews 31 декември 2021 в 17:09 2502 0

София ще посрещне Новата година със светлинно шоу и българска музика.

Вместо традиционния новогодишен концерт с фойеверки, който за втора поредна година няма да се проведе, Общината организира светлинно шоу на фасадата на БНБ на пл. "Батенберг". За да следва тенденцията за екологично отбелязване на празниците, столицата няма да има и новогодишна заря.

Продуцент на спектакъла е Добрин Векилов-Дони, а изпълнител - "Дани лазер шоу".

Началото е тази вечер в 19:00 ч. и ще може да се проследи на живо на сайта на БТА, а също и в YouTube канала на Столичната община, както и във фейсбук страниците "Столица Култура" и ArtSofia.

"С нашата инициатива призоваваме и гражданите да не използват или поне да ограничат използването на фойерверки в тези празнични дни. Знаем, че проблемът не е само в полунощ на 31 декември, а в дните преди и след Новогодишната нощ. Силният шум от гърмежите се отразява негативно както на бебетата и децата с увреждания, така и на животните", коментира кметът Йорданка Фандъкова.

По думите ѝ, не на последно място, това е един от факторите, които в пъти увеличават замърсяването на въздуха, особено при неблагоприятни метеорологични условия - липса на вятър и ниски температури.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови