Включете се в дискусията за измененията на климата в България и по света

ОFFNews 21 ноември 2016 в 21:36 5057 2

Утре в София ще се проведе 9-тото по ред събитие "Форум глобални въпроси", което ще се фокусира върху измененията в климата, влиянието им върху родната реалност и резултатите от 22-та сесия на Конференцията на страните от Рамковата конвенция на ООН за климатичните промени (COP22). 

Темата на събитието, организирано от Дружеството за ООН в България, е "Ера на разтопената зима" и всеки е свободен да заповяда от 18:30 часа в споделеното пространство на Move.bg на ул. "Сердика" 20. Само трябва преди това да се регистрирате тук.

Лекторите ще са:

- Георги Стефанов: експерт по климата от WWF- България.

Георги Стефанов е известен с работата си в сферата на екологичното образование, създаването на европейската мрежа Натура 2000, опазване на водите, устойчив туризъм и др. в някои от водещите български НПО. През 2008 започва работа като експерт „Политики и климатични промени“ към Световния фонд за дивата природа (WWF). Той активно развива капацитета на Коалиция за климата - България, единствената платформа, обединяваща усилията на НПО, представители на бизнеса, медии, учени и всички заинтересовани за реагиране и справяне с климатичните изменения.

- Деница Петрова: ръководител на офиса на Greenpeace в България.

Деница Петрова ръководи от 2011 г. офиса на зелената организация, чиято основна кампания е „Климат и енергия“, където тя самата е експерт. Деница е завършила магистратура по социология в Софийския университет и е работила като координатор проекти в екологично сдружение „За Земята“. Активист и планински водач, Деница е и общественик. Тя се ангажира с въпроси и инициативи, засягащи здравето на хората и опазването на околната среда, примери за това са каузите свързани с екологично земеделие, устойчиво рибарство и чиста енергия.

- Явор Василев: предприемач и инвеститор с експертиза и опит на глобалните пазари на въглеродни емисии от 2010 година.

Явор Василев е предприемач и инвеститор с дългогодишен опит на глобалните пазари на въглеродни емисии. Той е основател на старт-ъп компанията "CO2 Cards", която развива "Carbon emissions offsetting platform", позволяваща на фирми и хора да изчисляват и неутрализират въглеродните си емисии, като финансират зелени проекти, сертифицирани от ООН. Участвал е в управлението и на много други фирми в сферата на търговията и консултации с въглеродни емисии и регулациите, свързани с тях. Преди това е работил на Българска фондова борса и в банковата система.

Срещата ще бъде модерирана от Ивайло Стоименов, основател и председател на Младежката секция на Дружеството за ООН от 2003 до 2010, младежки делегат на България на Общото събрание на ООН 2007/2008 и член-основател на "Зелените".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

2

Izalina

21.11 2016 в 21:50

И да се включим, какво?
Ясно е, че би представлява интерес само за еко-ориентирани хора.
Останалата 99% увредена сволоч ще подмине и събитието и изобщо темата с високомерие докато люпи семки и мята фасове и салфетки през джама по ежедневие.
Българинът днес е всичко друго, но не и еко и тези експерти не могат да го поместят с форуми.
Нито пък с друго.
Само глоби оправят нещата понастоящем, а чаак като се обърне манталитета може да мислим за по-глобални промени, че и с български тези.
Сиреч около никога.

16193

1

SC

21.11 2016 в 21:46

Извинете, че се повтарям, но пак ще дам линк към скеча на Джордж Карлин:

https://www.youtube.com/watch?v=EjmtSkl53h4

„The planet is fine. The people are fucked.“