Вижте къщите на джебчиите в Игнатиево

ОFFNews Последна промяна на 03 юни 2015 в 17:53 30453 15

1/1

Снимка БГНЕС

Една от къщите на джебчиите в Игнатиево.

Вижте снимки на част от имотите на задържаните днес от полицията по време на акция срещу организирана група джебчии в гр. Игнатиево.

Органите на реда блокираха тази сутрин изходите на града, като изградиха КПП-та, при които са проверени общо 124 лица, 28 МПС и са съставени 9 АУАН по Гражданска регистрация, 4 АУАН по ЗБДС, започнато е и 1 бързо полицейско производство за управление на МПС без свидетелство за правоспособност.

Освен косвените резултати МВР е проверило 10 адреса и е задържало 13 души от ромски произход - 11 жени и 2 мъже, на възраст от 17 г. до 61 г., като всички те са познати на ОДМВР – Варна.

Три от задържаните жени са установени като евентуални извършителки на конкретно престъпление – джебчийска кражба, извършена на територията на I РУП на ОДМВР – Варна. Активните действия на ОДМВР – Варна по направление на джебчийските кражби продължават.

Мащабната акция в Игнатиево беше предприета след разследване на Нова телевизия. Органите на реда се сезираха след репортаж за необезпокояваните джебчийки в моловете във Варна. Самите джебчии разказват, че това става възможно, като си плащат подкупи на охранителни фирми и на полицията

От рано сутринта всички входове и изходи на града бяха блокирани, като около обяд обстановката се успокои, а постовете на входовете и изходите на града бяха премахнати.

От 6:00 часа сутринта данъчни и строителни инспектори обикаляха палатите в Игнатиево. Екипите проверяваха произход на доходи и отговарят ли те на стандарта, който се демонстрира в града.

Окръжната прокуратура пък е назначила проверка на структурите на МВР във Варна заради изнесените данни в разследването на Нова за корупция в полицията.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.07 2015 в 00:44

Това, което се пише в пресата за моето родно място е само половината истина и то донякъде изкривена.
Това за циганите не е така.
В Игнатиево живеят представители на две небългарски общности.
Едните са така наречените копанари, които се самоопределят дори като румънци, а някои и като българи.
Тези хора са много работливи, дружелюбни и никой няма право да ги обижда и нарича цигани или незнам какво там. Те се стараят да се интегрират и попиват всякакви новости. Пращат децата си на училище и дори в университети. Имат големи къщи, но издигнати с много труд и колективната работа на хората от тяхната общност. Те пеят и танцуват български народни песни. Българите в селото се имат с тях и взаимно се уважават.
Никой няма право да противопоставя тези мили хора на останалите.

Що се отнася до джебчиите, те също не са цигани. Те са някаква друга общност, с друга култура и ритуали.
Според мен ограниченото мислене води до противопоставянето.
Тези хора са известни в миналото като бургуджии или конекрадци.
Техният език прилича малко на индийските езици. Произхода им е неизвестен. Това, което е сигурно е, че те се мислят за по-умни и хитри. Не искат да се интегрират, не искат да учат, а търсят начини за лесно печелене на пари. Те се възползват от
Корумпираните ни управляващи и каквато и власт да дойде, те са недосегаеми.
Това с тяхното богатство не е от вчера. Още по времето на социализма те лъжеха и крадяха пендарите на бабите от селото.
Караха ги насила да учат в местното училище, а те си плащаха със злато на определени власт-имащи и получаваха дипломи без да учат.
Към тези хора трябва кардинален подход.
Те не бива да се третират като цигани.
Например, знаете ли, че те погребват мъртвите си заедно с покъщнината. Слагат на гробовете мрамор, който всяка събота измиват с препарати. Преди да потегли на път, синът отива на гроба на баща си и там говори с него.

Решението, което според мен трябва да се предприеме, е да се постъпи като в САЩ. Уважават се всякякви културни ценности и едновременно с това всички хора са равни пред закона.
Няма цигани, няма роми, всички са граждани и са равнопоставени.

04.06 2015 в 14:12

Сънувах един сън.
Наближават избори. Една политическа партия с властови позиции в момента и много близка до Нова TV, събира пари за изборите. Иска рекет и от босовете на Игнатово. Сумата е безсрамно голяма и босовете отказват. След седмица им спретват риалитито, което ни представиха по Нова. Явно съм сънувал.
Събудете се българи!!!!

04.06 2015 в 04:56

хахахаааа Кънче, брачед, тук малко послъга ;) Верно, че си кирлив и миризлив манго, защото палатите и мангизите ги имаме ние, КОПАНАРИТЕ.

Вие циганите ще си останете бедни цървули. Щото знаете замо да лъжете и берете джилязо.

Мини довечера да те черпя идно Джони да се разберем, колко пара искаш да ме лежиш у пандело? ;)

04.06 2015 в 04:07

Таз къща мойто, с жената и чаветата...

..а и Асанчо, кучето

завиждайте българиии...

Да живеят Путин и апашите

Вива Ромалеее...

04.06 2015 в 00:25

В гр Левски палатите са още по-фрапиращи , само че там няма кой да ви пусне да влезнете и да снимате в махалата.... иначе произхода на парите същият, но от Европейските молове, мерцедесите и беемветата, златата с килограми, оръжие, цели арсенали, а гробищата им цели гробници на фараони!Идете пък така и така темата е актуална поснимайте и там , ако не ви потрошат!

03.06 2015 в 23:32

Сега очаквам да покажат палатите и на джнадарите, общинарите и прокурорите, които са прикривали, организирали и печелели от джепчийския бизнес!

03.06 2015 в 22:33

Да бях се захванал с едно джебчийство, закъде съм с тоя докторлък и шкодата ...

03.06 2015 в 22:07

Поредната пушилка...

03.06 2015 в 21:40

Това не са къщите на джебчиите, а на....?

03.06 2015 в 19:43

Браво! Халал да им са....