Вицепрезидентът откри третия Азиатски фестивал 'Магията на изтока'

ОFFNews 15 юни 2019 в 13:59 1471 0

Вицепрезидентът Илияна Йотова откри в София третото издание на Азиатския фестивал „Магията на изтока“. Организатор на фестивала е посолството на Индонезия в България, в партньорство с дипломатическите представителства на още 15 държави от азиатския континент.

„Събитията като този фестивал са най-доброто оръжие срещу езика на омразата, срещу всичко, което ни разделя. Хората искат да се опознават, да се докосват до различни култури, да живеят в мир и разбирателство“, посочи Илияна Йотова. Вицепрезидентът Йотова благодари за благородната кауза на фестивала. Той се провежда в партньорство с фондация „За нашите деца“ в подкрепа на уязвими семейства и деца.

Цветната и богата програма на фестивала „Магията на Изтока“ предлага срещи с митични същества и древни герои от всички кътчета на Азия. Датиращият от преди над 500 години зрелищен индийски танц „Катакали“ ще бъде показан на българска публика за първи път; митът за доброто и злото, коренящ се в балийската митология ще бъде представен на сцена в гигантски костюм-кукла от посолство на Индонезия; модно ревю от Виетнам; фолклорни перкусии от Корея; бойни демонстрации по Кендо, Айкидо, Таекуондо и „тайландският бокс“ Муай Тай ще очароват посетителите на фестивала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови